5 superfoods voor de huid

5 superfoods voor de huid

5 BEAUTY SUPERFOODS VOOR DE HUID

Niet alleen crèmes zorgen voor een rimpelvrij, stralend huidje, verzorging van binnenuit is minstens zo belangrijk. Gezonde voeding kan effectief bijdragen aan een gezonde huid. Maar het werkt helaas ook de andere kant op: slechte voeding kan zorgen voor een onzuivere huid, die snel veroudert. Liever focust het Superfood Centre zich op voeding die wel positief bijdraagt aan een stralend uiterlijk. Veel superfoods hebben dankzij goede voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, omega vetten en bijvoorbeeld antioxidanten een goede invloed op de huid, maar ook op de nagels en haren. 

Een overzicht van vijf superfoods die een positieve bijdrage leveren aan het uiterlijk.

  1. Kokosolie

Kokosolie kan met recht een multifunctioneel beauty superfood genoemd worden. Van binnenuit stimuleert kokosolie de vetverbranding. Maar deze olie verzorgt niet alleen van binnenuit, het kan ook uitwendig gebruikt worden. Het is een hypoallergeen product en zeer geschikt voor de verzorging van huid en haren. 

Kokosolie op de huid:

  • De olie kan als crème gebruikt worden op de (schrale) huid.
  • Als zonnebrandcrème én after sun doet kokosolie ook haar werk. 
  • Op een watje ontdoet de olie het gezicht van make up. Zelfs waterproof mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • Als bodylotion of massageolie is kokosolie zeer geschikt.
  • Tot slot is het ook zeer geschikt als lippenbalsem.

Kokosolie in het haar:

  • Kokosolie voedt de droge haarpunten, net als een serum.
  • De olie kan als haarmasker gebruikt worden.
  1. Rauwe cacao

Rauwe cacao kan een super antioxidant genoemd worden. Antioxidanten zijn zeer belangrijk in het anti-agings proces. Ze gaan namelijk de strijd met vrije radicalen aan die ontstaan door bijvoorbeeld roken en milieuvervuiling. Van groot belang is dat de cacao wel raw is. Dit houdt in dat het niet verhit is boven een temperatuur van 42 graden Celsius, waardoor de vitamines, mineralen en met name enzymen beter behouden blijven. Rauwe cacao is er o.a. in de vorm van poeder en nibs. Beide smaken heerlijk door smoothies, in zoete gerechten en als topping op het ontbijt. Maar naast dit inwendige gebruik, is rauwe cacao er ook in de vorm van cacao boter. Dit kan, net als kokosolie, als crème op huid en lippen gebruikt worden. Het heeft een hydraterend en verzachtend effect en ruikt bovendien heerlijk.

  1. Chlorella

Chlorella is een groene alg en bevat een uitzonderlijk hoog gehalte chlorofyl, wat sterk ontgiftende eigenschappen heeft. Dit zorgt voor gezonde spijsverteringsorganen, lever en nieren. Maar ook heeft het een reinigende werking op ons grootste orgaan, de huid. Chlorella draagt dan ook bij aan een gave, zuivere huid. Je kunt het mengen door smoothies en andere drankjes of in tabletvorm innemen.

  1. Goji bessen

Voor deze rode besjes geldt het zelfde als voor rauwe cacao: ze zitten boordevol belangrijke antioxidanten die de natuurlijke veroudering tegengaan. Het gaat in dit geval om de antioxidanten betacaroteen, vitamine C en E, selenium en luteïne. Vitamine C gaat daarnaast ook ontstekingen (van de huid) tegen.

Goji bessen zijn heerlijk als snack, maar zijn ook te gebruiken in smoothies, door salades en bij het ontbijt. Je kunt ook thee trekken van goji bessen.

  1. Hennepzaad

Het superfood hennepzaad staat bekend om de vele goede omega 3 (en 6) vetten die het bevat. En dat is precies wat de huid nodig heeft. Naarmate we ouder worden, wordt de huid droger en minder elastisch omdat er minder vet door de klieren wordt geproduceerd. Dit heeft een vale teint en rimpels als gevolg. Omega 3 vetten voeden de huid en verzorgen het zo van binnenuit. 

Je kunt hennepzaad over een salade strooien en toevoegen aan soepen of smoothies. Ook kun je er gefilterd water aan toevoegen en er in de blender hennepzaadmelk van maken.


Plantforce - Chlorella - 3x1000 tabs - Voordeelpakket
€  115.97
€  128.85
(Starting at € 115,97 p/u)
Shipped today
Algomed® - Chlorella - 3 x 100 g Voordeelpakket
€  80.87
€  89.85
(Starting at € 76,37 p/u)
Shipped today
Sunwarrior - Organic Cocoa Powder - 300g
Special Price €  9.95 €  11.95
Shipped today
Plantforce - Clean Chlorella - 250 g / 1000 tablets (250 mg)
Rating:
100%
(Starting at € 40,80 p/u)
Shipped today

Items 1 to 5 of 10 total

Page

Share: