MSM

MSM werd aan het einde van de 20e eeuw populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van ... MSM werd aan het einde van de 20e eeuw populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van de verbinding. Sindsdien is er een reeks extra potentiële voordelen gekoppeld aan het supplement, dat in populariteit is gegroeid.

6 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid List
 1. Doctor's Best - MSM - 120 tabl. (1500mg)
  Doctor's Best - MSM - 120 tabl. (1500mg)
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 12,95 p/u)
 2. plantforce MSM capsules
  Plantforce MSM - 180 capsules
  Delivered tomorrow
  Special Price € 23.70 € 24.95 As low as € 20.95
  (Starting at € 20,95 p/u)
 3. Doctor's Best - Glucosamine - Chondroitin - Msm - 240 caps
  Doctor's Best - Glucosamine - Chondroitin - Msm - 240 caps
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 36,95 p/u)
 4. Big Food MSM poeder
  Big Food - MSM powder (99.9% Pure) - 500g
  Delivered tomorrow
  Special Price € 13.25 € 14.95 As low as € 11.50
  (Starting at € 11,50 p/u)
 5. plantforce MSM capsules
  Plantforce MSM - 180 capsules
  Delivered tomorrow
  Special Price € 23.70 € 31.75 As low as € 22.50
  (Starting at € 22,50 p/u)

6 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid List

msm poeder

Wat is MSM-poeder?

Methylsulfonylmethaan - of MSM - is een natuurlijk voorkomende zwavelverbinding die wordt aangetroffen in mensen, dieren en planten. Het kan ook synthetisch worden geproduceerd in de vorm van een voedingssupplement. In ons lichaam is MSM geconcentreerd in onze nagels en haar. MSM werd aan het einde van de 20e eeuw populair vanwege de hoge antioxidantcapaciteit en het ontstekingsremmende potentieel van de verbinding. Sindsdien is er een reeks extra potentiële voordelen gekoppeld aan het supplement, dat in populariteit is gegroeid.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen MSM-poeder

Onderzoeken met betrekking tot MSM als voedingssupplement bevinden zich helaas nog in de beginfase. Het is een natuurlijk voorkomende verbinding met een krachtig antioxidantprofiel, waarvan wordt aangenomen dat het verlichting en ontstekingsremmende effecten in het lichaam biedt.

Heeft MSM een antioxiderend effect?

Het algemeen aanvaarde gebruik van MSM als voedingssupplement was te danken aan de antioxiderende capaciteit, vooral na inspanning. Hoewel lichaamsbeweging gunstig is, hopen zich moleculen op die bekend staan als reactieve zuurstofsoorten in het lichaam wanneer we ons inspannen. Dit kan het herstel belemmeren en de algehele aanpassing van de training verminderen (Bron: Examine).

Onderzoeken naar de effecten van MSM

Effect van MSM op oxidatieve stress

In één onderzoek, - 50 mg MSM per dag gedurende 10 dagen - leidde het gebruik tot verminderde oxidatieve stressmarkers na inspanning (Bron: NCBI).

Effect van MSM op antioxidantactiviteit

In een andere vergelijkbare studie - als aanvulling op 50 mg MSM per dag, gedurende 10 dagen - leidde het gebruik tot een verhoogde algehele antioxidantactiviteit (Bron: Pubmed). Dit resulteerde ook in een verminderde schade aan de spier.

Effect van MSM op ontstekingen

Ontsteking is een natuurlijke reactie in het lichaam, die wordt aangestuurd door moleculen die bekend staan als cytokinen. Een van de in het laboratorium bestudeerde effecten van MSM is de bemiddelende rol die het kan spelen op de release van deze markers (Bron: Examine). In één onderzoek onder 40 actieve mannen - gesuppleerd met 3.000 mg MSM - verminderde de afgifte van inflammatoire cytokines na intensieve inspanning (Bron: NCBI).

MSM in vergelijking met glucosamine

MSM is vergeleken met glucosamine vanwege de potentiële voordelen die het kan bieden bij gewrichtspijn en -ontsteking. Uit een onderzoek bleek dat bij oudere patiënten - 1200 mg MSM gedurende 12 weken - leidde tot verminderde gewrichtspijn en stijfheid (Bron: NCBI).