Bas Hoeve

5 Switchel recepten om uw dagelijkse dosis appelazijn binnen te krijgen

5 Switchel recepten om uw dagelijkse dosis appelazijn binnen te krijgen
De juiste appel cider azijn recepten kunnen een game changer zijn als het gaat om het gemak waarbij je de dagelijkse dosis op een eenvoudige en lekkere manier kan binnenkrijgen. Switchel, switzel, swizzle, switchy, ginger-water of haymaker's punch  is een drankje gemaakt van water gemengd met azijn en vaak gekruid met gember. Het wordt meestal gezoet met melasse, hoewel in plaats daarvan soms honing, suiker, bruine suiker of ahornsiroop worden gebruikt.

Read more

5 superfoods voor de huid

5 superfoods voor de huid
Niet alleen crèmes zorgen voor een rimpelvrij, stralend huidje, verzorging van binnenuit is minstens zo belangrijk. Gezonde voeding kan effectief bijdragen aan een gezonde huid. Maar het werkt helaas ook de andere kant op: slechte voeding kan zorgen voor een onzuivere huid, die snel veroudert. Liever focust het Superfood Centre zich op voeding die wel positief bijdraagt aan een stralend uiterlijk. Veel superfoods hebben dankzij goede voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, omega vetten en bijvoorbeeld antioxidanten een goede invloed op de huid, maar ook op de nagels en haren. 

Read more

Recept healthy chocolate

Recept healthy chocolate
Geloof ons of niet, maar dit is écht een recept voor gezonde chocolade. Waarom gezond? Ten eerste omdat alle ingrediënten 100% natuurlijk zijn. Het recept is vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel. Wat zit er dan wel in vraag je je af. Superfoods! Met slechts een paar superfoods maak je zelf gemakkelijk (lees: in een half uurtje) je eigen chocolade. Tot slot is deze gezonde chocolade helemaal raw. Dat betekent dat het niet verwarmd is boven de circa 40 graden Celsius, waardoor alle vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven.

Read more

Gezond en rustig de feestmaand door

Gezond en rustig de feestmaand door
Trudy is onze vaste kracht als het gaat om de overheerlijke recepten. Naast creatief shaken en kokkerellen heeft Trudy ook een eigen Pt-studio en geeft ze (voedings)coaching. Vanaf heden zal Trudy ook Blogs schrijven over de Healthy Lifestyle. Vandaag de eerste Blog : De FEESTDAGEN kunnen een drukke en chaotische periode veroorzaken. Hoe zorg je ervoor dat je december met PLEZIER en in KALMTE doorkomt?

Read more

weerstand

weerstand
De r zit in de maand, je weerstand in de gaten houden wordt belangrijker. In september hebben we nog veel lekkere zonnige dagen cadeau gekregen van moeder natuur. De komende maanden zal het andere koek worden. Wind, regen, kou zijn de weersomstandigheden waar we mee te maken gaan krijgen. Een lage weerstand hebben is dan niet handig. Het risico op hoest, griep en verkoudheid neemt toe bij een lage weerstand. Maar hoe werkt het dan precies met je weerstand?

Read more

De 10 voordelen van kokos als superfood

De 10 voordelen van kokos als superfood
Kokosnoten zijn lekker. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook al dat ze tal van gezonde eigenschappen hebben? Daarom valt kokos onder de superfoods. Je kunt kokos op diverse manieren tot je nemen: kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokoswater, kokosmeel, kokos chips en kokos rasp. Kokosproducten zijn niet alleen erg gezond maar zijn ook echt een beauty product! Dit zijn de tien voordelen van kokosolie:

Read more

Warme winter smoothie

Warme winter smoothie
En toen was het ineens winter! Alle reden dus om jezelf te trakteren op wat extra warmte. En dat kan met deze heerlijke warme winter smoothie. Naast zijn verwarmende eigenschappen, is het een boost voor je immuunsysteem, waardoor je geen dag van de sneeuw- en ijspret hoeft te missen!

Read more