Recept healthy chocolate

Recept healthy chocolate

Geloof ons of niet, maar dit is écht een recept voor gezonde chocolade. Waarom gezond? Ten eerste omdat alle ingrediënten 100% natuurlijk zijn. Het recept is vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel. Wat zit er dan wel in vraag je je af. Superfoods! Met slechts een paar superfoods maak je zelf gemakkelijk (lees: in een half uurtje) je eigen chocolade. Tot slot is deze gezonde chocolade helemaal raw. Dat betekent dat het niet verwarmd is boven de circa 40 graden Celsius, waardoor alle vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven. 

Dat is nog eens fijn: je kunt gerust nog een stukje chocolade pakken. En ach waarom niet, neem gerust nog een stukje!

Ingrediënten healthy chocolate

  • 150 gram rauwe cacaoboter
  • 50 gram rauwe cacaopoeder
  • 25 gram kokos of kokosolie
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • Snufje zeezout/Himalaya zout

Optionele ingrediënten healthy chocolate (mix zelf je eigen favorieten):

  • 1 tl vanille poeder
  • 1 tl kaneel
  • sinaasappelrasp
  • handje noten
  • handje goji bessen

Bereiding healthy chocolate:

  1. Snijd de cacaoboter in kleinere stukjes zodat het makkelijk smelt. Zet een steelpannetje op een klein pitje op de laagste stand of smelt de cacao boter en kokosolie au bain marie. Belangrijk aan dit proces is dat de cacao niet boven de 42 graden verhit wordt want dan gaan een groot deel van de voedingsstoffen verloren (en is het recept niet meer raw). Smelt de cacaoboter en kokosolie samen tot een gladde massa.
  2. Roer de cacaopoeder, je zoetstof naar keuze, specerijen en/of nootjes door de gesmolten olie en roer voorzichtig tot het een homogene massa is.
  3. Giet de massa in een ondiepe ovenschaal, een bord of in kleine vormpjes.
  4. Zet de schaal een half uur in de diepvries en tadaa: Homemade chocolate is done! Snij in kleine stukjes en smikkelen maar.

TIP: Proef af en toe je gesmolten chocolade mix voordat je het in de schaal doet. Zo kan je naar eigen smaak iets veranderen en toevoegen, zodat je echt je eigen chocolade krijgt, die past bij jouw smaak. Experimenteer er op los! 
Chocolade al in de vriezer geweest en ready to eat? Je proeft, maar je mist toch iets? No worries! Je kan het gewoon opnieuw in het pannetje doen en verder experimenteren net zolang totdat je tevreden bent. Makkelijk en super lekker!


Sunwarrior - Organic Cocoa Powder - 300g
Special Price €  9.95 €  11.95
Shipped today
Big Food - Organic Cacao Powder - 500g
Rating:
100%
(Starting at € 16,10 p/u)
Shipped today

Share: