Hemp seeds

hennepzaad

Wat zijn hennepzaden en waar zijn ze goed voor?

Hennepzaden zijn het zaad van de Cannabis Sativa-plant die, als ze wordt gekweekt voor zaad of vezels en met een lage THC, bekend staat als hennep. Hennepzaad is door mensen het eerste gekweekte gewas genoemd zoals het voorkomt in teksten uit het begin van de opgetekende geschiedenis. Hennepzaad is geen drugs en is puur een voedingsmiddel. Mensen eten hennepzaad vanwege het eiwit-, essentiële vetzuren- en vezelgehalte.

Wat is THC, voor alle duidelijkheid

THC is het actieve ingrediënt in marihuana, degene die psychoactieve resultaten produceert. Hennep wordt verbouwd dat het weinig of geen THC in de plant produceert. Hennepzaden zelf bevatten geen THC, alleen de bladeren van de plant bevatten deze chemische stof. Doorgaans wordt het zaad besmet door THC wanneer het wordt geoogst als de bladeren van de plant, en de beschermende omhulling die het zaad omgeeft, niveaus van THC bevatten die tijdens de verwerking naar het zaad kunnen worden overgebracht. Om dit probleem tegen te gaan worden de hennepzaden gereinigd tot het minimaal 99,99% schoon is, waardoor alle plantmaterie uit het zaadje wordt verwijderd, wat resulteert in een product dat eigenlijk 0,00% THC bevat. Grondige tests concludere dat het zaad na het reinigen geen waarneembare niveaus van THC tot 4 delen per miljoen meer bevatten.

Waar is hennepzaad goed voor?

Eiwit - hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren die u nodig heeft. Dit betekent dat het bijvoordeeld een goede vervanger van vlees is en ervoor zorgt dat u genoeg eiwitten binnenkrijgt. Het eiwit in hennep is ook zeer licht verteerbaar omdat het sterk lijkt op de eiwitten in uw bloed. 

Vezel - hennepzaad bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Oplosbare vezels kunnen in water worden opgelost en terwijl ze nog steeds een belangrijk onderdeel van uw dieet zijn, worden ze door het lichaam geassimileerd voordat ze worden doorgegeven. Onoplosbare vezels kunnen niet worden opgelost en gaan intact door het lichaam. Dit soort vezels ontbreekt meestal in onze voeding, omdat we niet veel voedsel eten dat niet kapot gaat. Onoplosbare vezels zijn een zeer belangrijk onderdeel van elk dieet, omdat het helpt bij het voorzichtig opruimen van het spijsverteringskanaal.

tags: hennepzaad zit, hennepzaad bevat, worden door, essentiële vetzuren, gepeld hennepzaad, per dag, bron van eiwitten, gram hennepzaad, vitamine e, goed voor, goede bron, zit vol, gezondheidsvoordelen van hennepzaad, gegeten worden, ter wereld, hennepzaad komt, vetzuren in hennepzaad, hennepzaad rijk, bevat veel, voor mensen

5 Item(s)

per page

 • Absolute Omega Bio Raw

  Mattisson
  Plantaardig Absolute Omega wordt koudgeperst uit o.a. Lijnzaad, Hennepzaad en Borage. Absolute Omega is zuurstofvrij gebotteld en is hierdoor langer houdbaar.
  Inhoud: 500 ml

  Regular Price: € 16.95 -53%

  Special Price: € 7.95

 • Inhoud: 500 gr

  Regular Price: € 15.95 -13%

  Special Price: € 13.95

  As low as: € 12.75
  • Buy 2 for € 13.50 each and save 4%
  • Buy 3 for € 13.00 each and save 7%
  • Buy 4 for € 12.75 each and save 9%
 • BIG FOOD – Hemp Protein Powder - 1kg 

  BIGFOOD

  Economical bulk packaging for the small large user Hemp is a particularly powerful seed. 

  This product is completely dairy and gluten free. 

  Inhoud: 1 kg

  Regular Price: € 25.95 -8%

  Special Price: € 23.95

  As low as: € 19.95
  • Buy 2 for € 22.95 each and save 5%
  • Buy 3 for € 21.95 each and save 9%
  • Buy 4 for € 20.95 each and save 13%
  • Buy 5 for € 19.95 each and save 17%

  Out of stock

 • BIG FOOD – Shelled Hemp Seed - 1kg

  BIGFOOD

  ✓ Economical bulk packaging for the small large user!  
  ✓ Hemp seed for the (small) large user. Quantity discounts at 2kg, 3kg 5kg. 
  ✓ Hemp seed contains 8 essential amino acids that our body can not produce itself, but which we do need, and is a source of proteins. 
  ✓ Do you need larger numbers or special wishes, please let us know. 

  Inhoud: 1 kg
  • Buy 2 for € 15.95 each and save 6%
  • Buy 3 for € 15.50 each and save 9%
  • Buy 5 for € 14.95 each and save 12%

  Out of stock

 • Big Food Hennepzaad gepeld - 450Gram

  BIGFOOD

  ✓ Voordelige bulk verpakking voor de kleine grootgebruiker!
  ✓ Hennepzaad bevat 8 essentiële aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken, maar die we wel nodig hebben, en is een bron van eiwitten.
  ✓ 450gram Biologisch, rauw.
  ✓ Hennepzaad voor de (kleine) grootgebruiker . Staffelkortingen bij 2Kg, 3Kg 5Kg

  Inhoud: 450 gram
  € 8.95

  Out of stock

5 Item(s)

per page