Maca

maca

Maca is een knolgewas dat op grote hoogte, tussen 3500 en 4500 meter boven zeeniveau in de Andes groeit. Maca is een superfood en wordt gedroogd en gemalen op een traditionele manier.

Maca (Lepidium Meyenii) is een knolgewas van de kruisbloemfamilie dat oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Peru komt en bevat diverse vitamines, mineralen, enzymen en essentiële aminozuren. Maca kan elke dag gegeten worden en is heerlijk in smoothies, lassies, notenmelk en sappen. 

Maca is een kruisbloemige groente en daarom verwant aan broccoli, bloemkool, kool en boerenkool. Het heeft een lange geschiedenis van culinair en medicinaal gebruik in Peru. Het belangrijkste eetbare deel van de plant is de wortel, die ondergronds groeit. Het bestaat in verschillende kleuren, variërend van wit tot zwart.

Macawortel wordt over het algemeen gedroogd en geconsumeerd in poedervorm, maar het is ook verkrijgbaar in capsules en als vloeibaar extract.

De smaak van maca-wortelpoeder is beschreven als aards en nootachtig. Veel mensen voegen het toe aan hun smoothies, havermout en zoete lekkernijen. Maca is erg lekker in combinatie met rauwe cacao omdat beide superfoods de smaak van elkaar versterken.

2 Item(s)

per page

2 Item(s)

per page