Guarana

quarana poeder

Wat is Guarana?

Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de bossen van Amazonië. Het klampt zich vaak vast aan bomen en kan tot een hoogte van 12 meter reiken. Het produceert een vrucht met een bruine of rode schil, met een zwart zaad omgeven door witte arils.
Op het eerste gezicht lijkt de guarana op een oogbal, en zijn verbazingwekkende uiterlijk is het onderwerp geworden van zijn eigen scheppingsmythe van de Braziliaanse stammen.
Guarana werd populair toen Jezuïtische missionarissen in de Amazone opmerkten dat stamleden die het zaad consumeerden zoveel energie kregen, dat het hen toestond om langere tijd te jagen.
Om de guarana te verorberen, droogden en roosterden de stamleden ze, en grondden ze in een pasta met water. Sindsdien heeft het zich verspreid naar de Europese kolonisten en heeft het deel uitgemaakt van de Braziliaanse cultuur.
Tegenwoordig wordt guarana vaak verkocht als een poeder, dat kan worden gebruikt om koffie of thee te maken, of toegevoegd aan smoothies. Je kunt het ook gebruiken om zelfgemaakte energierepen te maken. 

1 Item(s)

per page

 • Big Food Guarana Powder - 500 gram

  BIGFOOD

  - Richest natural source of caffeine in the world
  - May promote weight loss 
  - Improves focus, memory and alertness 
  - Rich in Antioxidants
  - Organic quality

  Inhoud: 500 gram

  Regular Price: € 22.95 -13%

  Special Price: € 19.95

  As low as: € 17.50
  • Buy 2 for € 19.00 each and save 5%
  • Buy 3 for € 18.50 each and save 8%
  • Buy 4 for € 18.00 each and save 10%
  • Buy 5 for € 17.50 each and save 13%

1 Item(s)

per page