Creatine

creatine

Wat is creatine?

Creatine is een stof die van nature voorkomt in spiercellen. Het helpt uw ​​spieren energie te produceren tijdens zwaar tillen of intensieve training.

Het gebruik van creatine als supplement is erg populair bij atleten en bodybuilders om spieren te krijgen, de kracht te verbeteren en de trainingsprestaties te verbeteren.

Chemisch gezien heeft het veel overeenkomsten met aminozuren. Het lichaam kan het produceren uit de aminozuren glycine en arginine.

Verschillende factoren beïnvloeden de creatine opslag van uw lichaam, waaronder vleesinname, lichaamsbeweging, hoeveelheid spiermassa en hormoonniveaus zoals testosteron en IGF-1.

Ongeveer 95% van de creatine van het lichaam wordt opgeslagen in spieren, in de vorm van fosfocreatine. De overige 5% wordt opgeslagen in de hersenen, nieren en lever .

Als je supplementen gebruikt, verhoog je je voorraden fosfocreatine. Dit is een vorm van opgeslagen energie in de cellen, omdat het je lichaam helpt om meer van een hoogenergetische molecule genaamd ATP te produceren.

ATP wordt vaak de energievaluta van het lichaam genoemd. Als u meer ATP heeft, kan uw lichaam tijdens de training beter presteren.

Creatine verandert ook verschillende cellulaire processen die leiden tot verhoogde spiermassa, kracht en herstel.

Conclusie:

Creatine is een stof die van nature voorkomt in uw lichaam, met name spiercellen. Het wordt vaak als supplement ingenomen.

1 Item(s)

per page

1 Item(s)

per page