Magnesium

Plantforce magnesium is the end result of a patented process. It is a 100% natural magnesium. Magnesium is needed for more than ... Plantforce magnesium is the end result of a patented process. It is a 100% natural magnesium. Magnesium is needed for more than 300 known bodily functions. Also available as Osteo with added vitamins and minerals.

11 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid List
 1. Plantforce Synergy Proteïne Chocolade en Magnesium - startpakket
  Plantforce Synergy Proteïne Chocolade en Magnesium - startpakket
  Delivered tomorrow
  € 48.32 Regular Price € 60.40
  (Starting at € 48,32 p/u)
 2. Plantforce Synergy Proteïne Berry en Magnesium - startpakket
  Plantforce Synergy Proteïne Berry en Magnesium - startpakket
  Delivered tomorrow
  € 48.32 Regular Price € 60.40
  (Starting at € 48,32 p/u)
 3. Plantforce Synergy Proteïne Vanille en Magnesium - startpakket
  Plantforce Synergy Proteïne Vanille en Magnesium - startpakket
  Delivered tomorrow
  € 48.32 Regular Price € 60.40
  (Starting at € 48,32 p/u)
 4. Plantforce - Magnesium Poeder - 150 gram
  PLANTFORCE® MAGNESIUM - NATURAL
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 0,50 p/u)
 5. Plantforce - Magnesium Poeder Passievrucht - 3.5gr
  PLANTFORCE® MAGNESIUM - PASSION - 150 gram
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 0,60 p/u)
 6. Plantforce magnesium Osteo poeder 3.5gr
  PLANTFORCE® MAG OSTEO - NATURAL - 180 gram
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 0,60 p/u)
 7. Plantforce magnesium Osteo Exotic Lemon - 180 gram
  Plantforce® Mag Osteo - 180g (Lemon)
  Delivered tomorrow
  Special Price € 17.95 € 19.95 As low as € 16.95
  (Starting at € 16,95 p/u)
 8. Plantforce magnesium Osteo poeder - 150 gram
  PLANTFORCE® MAG OSTEO - NATURAL - 180 gram
  Delivered tomorrow
  Special Price € 17.95 € 19.95 As low as € 16.95
  (Starting at € 16,95 p/u)
 9. PLANTFORCE® MAGNESIUM - PASSION FRUIT - 150 gram
  PLANTFORCE® MAGNESIUM - PASSION FRUIT - 150 gram
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 13,95 p/u)
 10. PLANTFORCE® MAGNESIUM - NATURAL
  PLANTFORCE® MAGNESIUM - NATURAL
  Delivered tomorrow
  (Starting at € 13,95 p/u)

11 Items

per page
Set Descending Direction
View as Grid List

plantforce magnesium

Plantforce Magnesium

Plantforce Magnesium staat bekend als een essentieel sporenelement. Dit betekent in feite dat het in zeer kleine hoeveelheden in het lichaam nodig is, maar we het via onze voeding moet worden binnenkrijgen. Het mineraal heeft vele functies in het menselijk lichaam en is één van de belangrijkste elektrolyten en werkt als cofactor voor meer dan 300 enzymreacties (Bron: Examine.com).

Komt een tekort aan magnesium vaak voor?

Een tekort aan magnesium komt overal ter wereld veel voor en er wordt geschat dat tot 48% van de volwassenen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet haalt. (Bron: NCBI) Dat is één van de redenen dat ons uitgebreide assortiment magnesium (meer dan 20 verschillende producten) zo populair is onder onze trouwe klanten.

Plantforce magnesium

Plantforce magnesium is een hypermoderne formule die is ontwikkeld om een snelle en efficiënte opname van magnesium in het lichaam te verbeteren. Wanneer het poeder in water wordt gemengd, ontstaat ionisch magnesiumcitraat door een reactie tussen magnesiumcarbonaat en citroenzuur. De ionische eigenschappen zorgen ervoor dat de magnesium gemakkelijk de cellen binnendringt, waardoor het snel werkt en zeer goed opneembaar is. Dit is de beste manier om magnesiumtekort te voorkomen.

Plantforce Mag Osteo

Plantforce® Mag Osteo en Mag Osteo Lemon is niet alleen samengesteld om uw magnesiumgehalte te verhogen, maar het kan ook helpen bij de opname van calcium door uw botten. Onze op maat gemaakte combinatie van vitamines en mineralen in deze formule helpt verkalkingen te voorkomen en is nodig om het natuurlijke calcium uit uw dieet op te nemen.

Belangrijkste gezondheidsvoordelen van Plantforce magnesium

Er zijn veel essentiële functies van magnesium in het lichaam, waarvan wordt aangenomen dat ze een beschermend effect hebben bij veel gezondheidsproblemen. Wij geven hierbij antwoorde op de meest gestelde vragen rondom magnesium.

Is magnesium een primaire elektrolyt?

Magnesium is de op een na meest voorkomende elektrolyt in het lichaam en wordt ook wel de "vergeten elektrolyt" genoemd (Bron: NCBI). Elektrolyten zijn moleculen in het lichaam die oplossen in water en elektrische lading kan geleiden. Dit is belangrijk voor het ondersteunen van spiercontractie en het handhaven van de vochtbalans in het lichaam.

Wat gebeurt er als je te weinig elektrolyten gebruikt?

Wanneer we elektrolyten te weinig verbruiken, kan water niet in onze cellen worden opgenomen en kan hun functie worden aangetast. het kan ook leiden tot overmatige vermoeidheid en uitdroging.

Enzymcofactor van magnesium

Elke seconde vinden er honderden enzymatische reacties plaats in het lichaam. Deze zijn essentieel voor de productie van energie, en een goede werking van het zenuw- en immuunsysteem, om er maar een paar te noemen. Deze enzymen hebben echter hulp nodig om hun belangrijke rol te vervullen.

Een van deze "hulpjes" is magnesium waardoor het een van de belangrijkste co-factoren in het menselijk lichaam is.

Het effect van magnesium op training en prestatie

Omdat magnesium een elektrolyt is, maar ook een "hulpje" voor de productie van energie, is het cruciaal om voldoende van dit mineraal binnen te krijgen als je regelmatig traint.

Tijdens training en competitie kunnen we tot 20% van ons magnesium verliezen door te zweten (Bron: NCBI). Als deze niveaus niet worden aangevuld na het sporten kan dit resulteren in onvoldoende hydratatie, verminderd herstel en verminderde prestaties bij volgende sessies (Bron: MDPI).

Onze magnesiumproducten bieden een hoog beschikbare bron van deze essentiële elektrolyt die kan worden gemengd met water om een heerlijk, verfrissend drankje voor na de training mee te maken.

Reguleert magnesium de bloeddruk?

Een andere belangrijke toepassing van magnesium is het reguleren van een gezonde bloeddruk. Dit is de druk die jouw bloedstroom op de wanden van je bloedvaten uitoefent. Zowel lage als hoge bloedspiegels houden verband met een aantal gezondheidscomplicaties.

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat magnesium kan helpen om de bloeddruk te verlagen bij mensen met een laag magnesiumgehalte of met een hoge bloeddruk (Bron: Examine.com).